Lidt om miljø-venlighed

Om materialerne på rumlerille.dk

Da mange er interesseret i at passe på vores natur, synes jeg at det er en god ide at skrive om de materialer jeg bruger, og dele ud af nogle gode miljø og besparelses-råd til andre kunstnere!

Jeg køber lærreder, farver, pensler samt øvrige materialer i henholdsvis "Panduro Hobby" samt "Søsterne Grene" da begge butikskæder går ind for miljø-venlighed og har kvalitetsvarer til ok priser,samtidig med de bevarer vores natur!

Jeg bruger i øvrigt vandbaseret lak (Ocean lak) som er miljøvenligt, uden giftige dampe, og let at tørre af,hvis lærredet skulle blive grisset....og så giver det en fin finish!

Men man kan selv gøre en masse for at være miljø-venlig!

Tips og gode råd!

Her er der nogle tips og gode råd til hvoran man selv kan gøre en lille indsats og også bespare penge!!!

*Brug IKKE terpentin! Det er slet ikke nødvendigt, og det er både giftigt for naturen og sig selv og sine omgivelser! Gør følgende:

Olie-farve: Brug en håndsæbe fx. "Lux" som er meget fed i det, hav en skål med lunkent vand og gør pensel og sæben våd! Gnup penslen i sæben (sæben formes som en skål til sidst) og skyl, og gentag, indtil skummet er helt hvidt, så ved du at der ikke er mere farve tilbage! Det tager ikke ret langt tid!!!

Akryl-farve: Brug en drøj opvaskemiddel (der er en god og billig i Aldi) skyl penslen i en skål med lunkent vand, gnub penslen ind i sæbe og skyl, penslen er klar når skumet er hvidt!

* Lad IKKE vandet rende i hanen, brug en gammel skål el.lign. med vand i, hvor du vasker penslerne, man kan vente til aller sidst med at skylle dem helt rene.

* Gem vandet fra el-kedlen,termokanden osv og brug så dette vand. Jeg har en skål liggende under håndvasken, hvor jeg gemmer al rest-vand i løbet af dagen. Dette kan bruges til såvel pensler og til vande planter med!

* Håndvasken,borde m.m. kan vaskes let af med klud og lille klat opvaskemiddel, det er mere effektivt end de dyre giftige rengøringsmidler!

* Skulle du være uheldig og få farve på dit fine tøj el møbler, kan du gnubbe det ind i opvaskemiddel før du vasker det!

* Skal man alligevel i bad da man har fået masse maling på sig, kan man tage penslerne med i bad!

* Jeg gemmer på gamle klude (engangsklude fx) som er vasket, og disse gøres fugtige og hav dem liggende lige i nærheden, når man maler. Så er der lige til at tørre en plat af bordet eller lærredet, man behøver ikke at bruge papir!

* Jeg gemmer altid gamle og flossede pensler! Jeg lader mine børn male med dem (hehe) og de er gode til når man fx skal male dørkarme og andre genstande hvor man ikke behøver en fin streg!

(Der kommer flere gode råd!!!) Red. 03-08-07Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE