Origami

Om Origami

Origami er japansk papir-folde-kunst, som jeg i sin tid lærte da jeg boede i Japan! Det var faktisk obligatorisk at have dette og børn som ikke kunne folde simple diagrammer kunne ikke få lov til at rykke fra 0. til 1.klasse! uha da.

Om det er sådan også idag ved jeg ikke, men sådan var det dengang. Men Origami er en sund og sjov måde at lave papir på. Og på nettet mødte jeg en ven som har en fantastisk hjemmeside med opsklrifter på origami, som jeg vil opfordre alle kunst-interesserede til at tjekke ud.

Hans som han hedder har også udgivet en bog, men mange standart diagrammer og i bogen fortæller han også om oprindelsen af origami osv. Og der er mange gode billder og lette opskrifter!

"Origami"-Teknik og tradition af Hans Dybkjær

Hans Dybkjær har som sagt en fantastisk hjemmeside som er her:
www.papirfoldning.dk

Og herfra kan du også bestille hans bog til billig pris, som jeg varmt vil anbefale!
Her er et foto af en af siderne i bogen

Origami papir kan købes mange steder idag bl.a. har næsten alle hobbybutikker samt boghandlere origamipapir. Man kan også bruge almindeligt papir, aviser endda thebreve blot at det er klippet ud i en kvadrat.
Man kan også på nette finde asisatiske butikker. I Købehavn er der flere japanske/asiatiske butikker som har origamipapir.
Butik Taeko samt Den Kinesiske Købmand v Nørreport (ved ikke om de har det endnu) men man kan altid ringe og forhøre. Der er andre kinesiske butikker i byen som også har den. Samt Panduro Hobby har også origami
Her er foto af traditionelt japansk origamipapir og papiret er perfekt til at folde i.

Her er så et billede at Tranen, japans national fugl. Når man fx er indlagt på sygehuset laver man 1000 traner på snor som en slags god bedring, og jeg kan af egen erfaring fortælle at det tager mange timer og et pr søskende at folde disse fugle. Jeg husker engang min far var indlagt og vi skulle lave 1000 traner, men mine to ældre søstre mente at mine var for grimme, så de kom dsv aldrig med i snoren.....snøft.
Denne trane finder du også i Hans´bog og hjemmeside.

"De røde tissemyrer" Det var faktisk pga dette maleri jeg "stødte" på Hans på nettet. Jeg havde brug for en opskrift til skibet og jeg henvendte mig til ham for at låne hans opskrift! Maleriet er i øvr solgt.
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE